Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Over Up-again

Over Up-again

Meld je aan

Up-Again is meer dan alleen een duik club.

Up-Again is een club waarbij gezelligheid centraal staat. Buiten regelmatig duiken staat Up-Again garant voor een onverslaanbare jaarlijkse BBQ, leuke uitjes, club vakanties, en veel meer.
Up-Again is opgericht in 2005, en gestart met duik opleidingen volgens de richtlijnen van de NOB. Iedere zaterdag van 17.30u tot 18.30u zullen we les geven in Zwembad De Joffer te Voerendaal.

Deze lessen bestaan uit: een theoretisch gedeelte, en oefeningen met perslucht en conditie trainingen. Als het weer het toe laat gaan we buiten trainen (circa mei tot september / oktober). In september beginnen de nieuwe cursussen weer voor het volgende jaar.

Nieuwsgierig naar de wondere onderwater wereld?

Duiken is fascinerend!
Vraag jij je ook wel eens af hoe de wereld er onder water uitziet? Hoe het zou zijn om tussen kleurrijke, nieuwsgierige vissen door te zwemmen? Welke bijzondere planten op de bodem van de zee leven? En hoe het voelt om onder water te kunnen ademen? Dan is duiken wellicht iets voor jou!

Duiken kan ook dichtbij huis.

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar je hoeft niet per se af te reizen naar tropische oorden om een mooie duik te kunnen maken. Er zijn ongelooflijk veel duiklocaties in Nederland, bijvoorbeeld in de Noordzee, de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Maar ook in België en Duitsland liggen een paar hele mooie wateren waar je prima kunt duiken.

Iedereen kan duiken!

Duiken is een sport voor jong en oud. Bij Up-Again kun je al met een duikopleiding beginnen vanaf 12 jaar. Duiken is niet moeilijk, maar je moet wel een aantal basisvaardigheden leren en oefenen. De duikopleiding bij Up-Again bestaat uit theorie- en praktijklessen. De praktijklessen bestaan uit vaardigheid- en conditietrainingen. De theorielessen worden klassikaal gegeven, met duidelijke presentaties op groot scherm. Het lesmateriaal bestaat o.a. uit een theorieboek en een duikplanner.

De opleiding wordt gedurende het seizoen (van september tot juli) verdeeld in een binnen- en buitenwater training. De binnenwater training geven wij op zaterdag van 17.30u tot 18.30u in Zwembad De Joffer te Voerendaal en de buitenwatertraining in de Bosmolenplas te Panheel.

Na afronding van de opleiding kun je zelfstandig en veilig overal ter wereld duiken en begint je duikersleven echt.

Te jong of te onzeker? Begin dan met snorkelen.

Ben je jonger dan 12 jaar of nog niet helemaal zeker of duiken echt iets voor jou is? Dan kun je eerst een snorkel opleiding bij ons volgen. In deze opleiding maak je kennis met de onderwaterwereld en leer je de basisvaardigheden om daarna verder te kunnen gaan met een duikopleiding.

Over de NOB

Up-Again is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), dé bond voor alle duikers en iedereen die wilt genieten van de unieke onderwater beleving. De NOB is aangesloten bij de wereld- en Europese duikfederatie en zet zich o.a. in voor het behoud van zoveel mogelijk duikwater. Door lid te worden van Up-Again word je automatisch lid van deze bond. Als lid van de NOB ontvang je een aantal keer per jaar het prachtige magazine Onderwatersport en ben je collectief verzekerd! Meer informatie is te vinden op www.onderwatersport.org.

Nieuwsgierig geworden?

Zou je wel eens met de duiksport en Up-Again willen kennis maken? Neem contact op. Je kunt geheel vrijblijvend een proefduik komen maken. Het enige dat je hoeft mee te nemen is je badkleding en een handdoek, wij regelen de rest!

Zwembad Voerendaal

Wij trainen iedere zaterdag 17.30u tot 18.30u in Zwembad De Joffer te Voerendaal.

De Joffer Voerendaal
Goswijnstraat 3
6367 EB Voerendaal

Heb je interesse om eens te komen kijken, of wil je eens beleven hoe het water van de andere kant er uitziet, vraag dan een proefduik aan.

Meld je aan

Ledenvoordelen:

Interessante trainingen
Korting op interessante specials en evenementen
Een leuke vriendenclub met dezelfde hobby

Abonnement prijzen