Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Informatie

Informatie

Meld je aan

Duiken bij Up-Again

Up-Again is opgericht in 2005 en gestart met duik opleidingen volgens de richtlijnen van de NOB. Iedere zaterdag van 17.30u tot 18.30u geven we les in Zwembad De Joffer te Voerendaal. Deze lessen bestaan uit: een theorisch gedeelte, oefeningen met perslucht en conditie trainingen. Als het weer het toe laat gaan we buiten trainen (circa mei tot september / oktober). In september beginnen de nieuwe cursussen weer voor het volgende jaar.

De trainingen worden gegeven door ervaren en uiterst gemotiveerde instructeurs.

De brevetten die je bij Up-Again kunt behalen zijn:

En om het ook voor de gevorderde duiker interessant te houden geven wij diverse specialisaties, zoals redden, nitroxduiken, onderwaterbiologie, etc.

Naast het geven van opleidingen organiseren wij diverse gezamenlijke duiken, zo staat ieder jaar het Zeelandweekend en een duik in Nemo 33 te Brussel op de agenda. Daarnaast verkennen wij samen de wateren in de buurt, zoals De grote Hegge in Thorn, de zandsteengroeve La Gombe, de mijngroeve Sprimont in België, etc.

Gezelligheid staat in onze club centraal en daarom organiseren wij natuurlijk ook leuke en avontuurlijke activiteiten waar ook de niet duikers onder ons aan deel kunnen nemen. Onze activiteiten commissie regelt dus regelmatig leuke uitstapjes zoals karten, kajakken, de jaarlijkse club BBQ, gezellige etentjes en meer.

Wat heb je nodig?

Voor de zwembad training dien je in het bezit te zijn van:

  • duikmasker incl. snorkel;
  • binnenvinnen;
  • loodgordel (ca. 5% van je lichaamsgewicht);

Als we buiten gaan trainen (vanaf mei, tot circa oktober) heb je nodig:

  • een duikpak (kan je eventueel huren);
  • schoentjes;
  • buitenvinnen;
  • handschoenen;
  • en een loodgordel (ca 10% van je lichaam gewicht).

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van de basisuitrusting

Duikmasker:

Koop nooit complete setjes (masker, snorkel en vinnen) deze zijn van mindere kwaliteit en de pasvorm is meestal zeer slecht. Deze zijn wel een stuk goedkoper maar meestal koop je na 2 zwembad trainingen toch beter materiaal (goedkoop=duurkoop). Ga altijd naar een erkende duikshop voor goede informatie. Wij adviseren een duikmasker van siliconen i.p.v. rubber. Siliconen maskers zijn flexibeler en duurzamer en zijn beter bestand tegen zonlicht, chloor en zoutwater.

De snorkel:

Hiervoor adviseren wij een snorkel met waterloosventiel.

Vinnen:

Voor de zwembad trainingen gebruiken we vinnen met een gesloten voetgedeelte, deze zijn in heel veel vormen en kleuren te krijgen laat je daarom goed adviseren door de duik-shop.

De ademautomaat, trimvest en perslucht cilinder, worden tijdens de 1 sters opleiding voor de zwembadtrainingen en de buitenduiken kosteloos ter beschikking gesteld door de vereniging.

De trainers en bestuursleden

Up-Again is in 2005 opgericht door een paar fanatieke liefhebbers van de duiksport en bestaat alleen uit vrijwilligers, waardoor de kosten voor de leden laag kunnen blijven.

Zwembad Voerendaal

Wij trainen iedere zaterdag 17.30u tot 18.30u in Zwembad De Joffer te Voerendaal.

De Joffer Voerendaal
Goswijnstraat 3
6367 EB Voerendaal

Heb je interesse om eens te komen kijken, of wil je eens beleven hoe het water van de andere kant er uitziet, vraag dan een proefduik aan.

Meld je aan

Ledenvoordelen:

Interessante trainingen
Korting op interessante specials en evenementen
Een leuke vriendenclub met dezelfde hobby

Abonnement prijzen