Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

3 sters Dive Master

3 sters Dive Master

3 sters Dive Master

Je duikt nu alweer een tijdje en je merkt dat het je steeds meer gaat boeien!

De 3* duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval.

Ingangsniveau:

Om deel te nemen aan de opleiding tot 3* duiker moet je:

  • lid zijn van de NOB;
  • minimaal 18 jaar zijn;
  • beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport;
  • beschikken over het 2*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet.

Duikervaring:

Je leert hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden. Voordat het 3* duikbrevet kan worden aangevraagd, moet je in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleidingen tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding. Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden.

Geldigheid:

De 3* duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Dive Master. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-3*-duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

Vervolgopleiding:

ls 3* duiker sta je voor de keuze of je je verder gaat specialiseren in het duiken óf dat je kiest voor de instructiekant: de opleiding tot 1* instructeur. Je kunt het natuurlijk ook allebei doen. De 3* duiker kan kiezen uit alle specialisaties, inclusief Decompressieduiken en Nitrox Gevorderd.

Zwembad Voerendaal

Wij trainen iedere zaterdag 17.30u tot 18.30u in Zwembad De Joffer te Voerendaal.

De Joffer Voerendaal
Goswijnstraat 3
6367 EB Voerendaal

Heb je interesse om eens te komen kijken, of wil je eens beleven hoe het water van de andere kant er uitziet, vraag dan een proefduik aan.

Meld je aan

Ledenvoordelen:

Interessante trainingen
Korting op interessante specials en evenementen
Een leuke vriendenclub met dezelfde hobby

Abonnement prijzen