Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

1 sters Open Water Diver

1 sters Open Water Diver

Meld je aan

1 sters Open Water Diver

Duiken is niet moeilijk!

Als 1* duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater. De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater.

Ingangsniveau:

Om deel te nemen aan de opleiding tot 1* duiker moet je:

  • lid zijn van de NOB;
  • minimaal 14 jaar zijn;
  • beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport.

Duikervaring:

Voordat je het 1* duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal tien oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

Geldigheid:

De 1*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je als 1* duiker in de opleiding hebt geleerd.

Vervolgopleiding:

Je kunt je verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2*-duikopleiding óf door het volgen van een specialisatie.

Zwembad Voerendaal

Wij trainen iedere zaterdag 17.30u tot 18.30u in Zwembad De Joffer te Voerendaal.

De Joffer Voerendaal
Goswijnstraat 3
6367 EB Voerendaal

Heb je interesse om eens te komen kijken, of wil je eens beleven hoe het water van de andere kant er uitziet, vraag dan een proefduik aan.

Meld je aan

Ledenvoordelen:

Interessante trainingen
Korting op interessante specials en evenementen
Een leuke vriendenclub met dezelfde hobby

Abonnement prijzen